Repaircafe

Datums Repaircafe:

2 maart, 6 april, 4 mei, 1 juni, 6 juli, 7 sept, 5 okt, 2 nov en 7 dec. Repaircafe is open tussen 14.00 en 16.00 uur……

Het zal U  niet zijn ontgaan, de foto en het artikel in de Zakenman waren groot genoeg:

De HWP en CREATHEEK zijn samen met de Katholieke Bond voor Ouderen in Sint Nyk een REPAIRCAFÉ begonnen.

Wat houdt dat voor het Sint-Nykster repaircafé nu precies in:

Iedere eerste woensdag van een maand (te beginnen op 6 februari 2020) wordt in de kantine van de Hobbywerkplaats (NIET IN DE CREATHEEK) zitting gehouden door vrijwilligers van de KBO en HWP. Inwoners van Sint Nyk en omstreken (niet alleen leden van KBO en HwP) kunnen hun nog te repareren spulletjes aanbieden voor herstel. De vrijwilligers bekijken of reparatie mogelijk is, of dit direct (samen met de inbrenger) kan gebeuren of dat er meer tijd voor herstel nodig is. *(in dat geval kan het werkstuk vaak na een week worden opgehaald)

Het is niet de bedoeling met het repaircafé op de plek van daarvoor bestemde bedrijven te gaan zitten. Er zijn fietsenmakers en naaiateliers in de omgeving!  Ergens tussenin is ook ruimte….

Reparatie is in pricipe gratis, een vrijwillige bijdrage wordt wel op prijs gesteld, daarnaast is het “praatje eromheen ” vaak ook nuttig.

Als vrijwillig reparateur hebben zich al een aantal van onze leden gemeld, uiteraaard zijn we steeds op zoek naar “jongens en meisjes” binnen de club die aan dit repaircafe hun medewerking willen geven. Iedereen kan wat, dus meld je aan. Trouwens, ook bij de KBO zoekt men ….

We gaan het eerst klein beginnen en wachten af hoe deze nieuwe poot aan onze HWP en CREATHEEK zich gaat ontwikkelen.

Algemene vragen bij Repaircafe  (Informatie van de website repaircafe.org)

Met wat voor spullen kan ik in het Repair Café terecht?
In het Repair Café kun je terecht met elektrische apparaten, kleding, meubels, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, fietsen, speelgoed etc. Alles wat kapot is (en wat je zelf naar het Repair Café kunt vervoeren) is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. Wil je zeker weten dat er voor jouw kapotte voorwerp een reparateur aanwezig is, neem dan contact op met de organisatoren van een Repair Café bij jou in de buurt. Een overzicht van alle Repair Cafés vind je op de website naar website organisatie

Bij sommige reparaties moeten onderdelen worden vervangen. Hoe lossen jullie dat op?
Het Repair Café heeft geen grote hoeveelheden losse onderdelen op voorraad. Kleine dingen zoals schakelaartjes, stekkers, snoer, naaigaren of stopwol zijn vaak wel aanwezig. Als de reparatie met het aanwezige materiaal niet kan worden uitgevoerd, krijgt de bezoeker in veel gevallen advies waar hij het ontbrekende onderdeel kan kopen, en aan welke eisen dat onderdeel precies moet voldoen. Wellicht kan het voorwerp later op de middag – of tijdens het volgende Repair Café – dan wel worden gerepareerd.

Kan ik (kapotte) spullen aan jullie doneren?
Nee, het Repair Café is er niet om mensen van hun oude spullen af te helpen. Het is juist de bedoeling dat spullen na reparatie weer door hun oorspronkelijke eigenaar worden gebruikt. Mocht je gereedschap of reparatiemateriaal willen doneren, neem dan contact op met een Repair Café in jouw buurt. (Sint Nyk)

Halen jullie ook spullen op?
Nee, bezoekers zijn zelf verantwoordelijk voor het vervoer van hun spullen naar het Repair Café. Wel kun je, tijdens een bezoek aan een Repair Café in jouw buurt, contact leggen met een van de aanwezige reparateurs en je vraag stellen. Wie weet vindt iemand het leuk om je te helpen.