Het natuur/vlinderpad

rondom de vijver staan op negen plaatsen paaltjes. Op de paaltjes een houten schijf met daarop een nummer en een geschilderde vlinder. De paaltjes markeren een route rond de vijver waarop schoolkinderen van de onderbouw van scholen uit de wijde omgeving leren hoe het er in de natuur soms om toe gaat.

door mensen van Groen Doen is een verhaaltje


bedacht over een mooie vlinder die in het bos verdwaalt, van alles beleeft en uiteindelijk bij de jonker (van Eysinga, die op 16 mei het pad heeft geopend) op visite gaat.

bij verschillende paaltjes (nummers) horen verschillende opdrachten die de kinderen met hun begeleiders uitvoeren en zo veel te weten komen over de natuur. Zo moeten ze (water)beestjes zoeken, kriebelbeestjes die ze onder de schors van een dode boom vinden, blaadjes van verschillende bomen, vogels die graag rupsen eten (verstoppen), zich als rups voortbewegen door een koker, en nog meer leuke spelletjes.

bij de deelnemende groepen is steeds iemand aanwezig die lesmateriaal bij zich heeft, hij of zij kan de kinderen wegwijs maken in de natuur. Maar ook zonder dit is het voor (kleine) kinderen al leuk, om de route langs de genummerde paaltjes (1-9) te volgen, en dan op zoek te gaan naar de in de Creatheek geschilderde vlinders op de verschillende paaltjes.