BOETSEREN

l
Van een dikke homp witte of rode klei iets kunstigs maken, dat willen we allemaal kunnen.

Vroeger op school met handenarbeid hebben we allemaal wel eens een asbak gekleid voor vaderdag.
Toen rookte vader waarschijnlijk nog. Of een onbestemd beestje voor moederdag. sindsdien nooit meer iets aan gedaan en toch, wanneer je ziet wat er met klei en een beetje inspanning mogelijk is gaan je handen toch jeuken om aan de slag te gaan?

In de CREATHEEK willen we je hiertoe in de gelegenheid stellen. Met twee ervaren keramistes die hun kennis met je willen delen kom je een heel eind. We noemen het nadrukkelijk boetseren, we beschikken namelijk niet over een draaischijf voor pottenbakkerij. Handgevormde beelden, vazen en wat dies meer zij. Hiernaast op de foto alvast een klein beeld van de mogelijkheden.

Heb je belangstelling om samen met anderen aan de slag te gaan, iets moois met je handen te maken, de klei in een over te zien veranderen in steen, en deze, na met verf of glazuur te hebben bewerkt in een prachtig beeld, neem dan contact op via info@hwpsintnyk.nl

NB, op de woensdagmorgen is voor een kleigroep ruimte en tijd gereserveerd. De groep is nog te klein om regelmatig bijeen te komen, er is voldoende ruimte voor uitbreiding. Kom eens langs of neem via info@hwpsintnyk.nml contact op. In verband daarmee zijn klei’ers voorlopig van harte welkom op de dinsdagavond, bij de beeldhouwgroep. Per slot van rekening is boetseren alleen maar een andere vorm van beeldhouwen…..

zie de vervolgpagina voor foto’s van eerdere projecten…..foto’s boetseren