Creatheek op PROEF DE KUNST

In het weekend van 19, 20 en 21 oktober heeft de beeldhouwafdeling van de Creatheek weer meegedaan aan de Proef de Kunst-dagen in Terherne. Als afsluiting van het vaar-seizoen wordt daar ieder jaar in oktober een kunstmanifestatie gehouden waarbij in het hele dorp “kunst” wordt getoond. Eerder stonden leden van de Creatheek met hun beelden in de open lucht, dit keer was de oude scheepswerf van Terherne  de locatie waarop wij onze beelden mochten tentoon stellen.
De omgeving, een werf waarop oude schepen worden onderhouden leende zich prima voor onze beelden, die, glad gepoetst opvielen tussen het oude, roestige materiaal in de loods.

Op oude materialen die in en buiten de loods werden aangetroffen en op onze eigen sokkels werden de ingebrachte beelden opgesteld en konden mooi worden uitgelicht. Met enkele pakkende teksten die bij de beelden lagen probeerden we de aandacht van het publiek iets langer vast te houden, en toen was het wachten op dat publiek, zeker omdat een eerdere expositie in Sint Nyk qua aantal bezoekers wat minder was geweest.

Leny Groenendal heeft ook een aantal prachtige foto’s gemaakt van de “útstalling”, deze staan hier… (aanklikken geeft een groter beeld)

In Terherne wist het publiek onze tentoonstelling wel degelijk te vinden. in een prachtig programmaboekje stond onder nummer 30 “Beeldhouwgroep Creatheek Sint Nicolaasga” en in een bijgaande folder stonden de namen van alle vijftien deelnemers genoemd.

Op vrijdagmiddag (eerste dag en nog wat aanloopproblemen) wisten al meer dan 75 bezoekers de locatie te vinden, op zaterdag ruim 320 en op zondag nog eens 350 bezoekers. Al met al bijna 800 liefhebbers die bij de steeds aanwezige “suppoosten” hun waardering zowel voor de werkstukken als voor de locatie uitspraken.