oud nieuws 2015-1016

Krystkuier 2016

Tijdens de krystkuier van 2016, georganiseerd door de 30 april commissie heeft ook de Creatheek weer een stand ingenomen in een ruimte van Maeykehiem. In deze ruimte waren schilderijen van Gerrit Langerak en Carin Bouma, zinkschilderijen, viltwerk en een beeld van Jan Buitenga, breiwerkjes van de breiafdeling, beelden van Anneke Bokma, Pietie Jouwsma, Henk Bos en Jaap Cornelis, papierkunst van Monique van der Meij en nog meer te bekijken. Honderden mensen kwamen langs en konden in gesprek met Gerrit, Carin en Jan. Tussendoor werd nog flink wat propaganda gemaakt voor de Creatheek en de Hobbywerklaats. Mogelijk levert dit nog weer wat nieuwe Creatievelingen als lid op….

Enkele foto’s van de laatste activiteit van de Crea- dames, het maken van kerstversieringen. Op woensdagavond 14 december werd onder “leiding” van Carin en Diana gewerkt aan de mooiste creaties…. Hierbij de foto’s

Terherne , proef de kunst….

Enkele foto’s van Proef de Kunst in Terherne, waar de beeldhouwgroep van de Creatheek zijn beelden in de beeldentuin exposeerde. Iedere dag waren leden van de club aanwezig die hun en een ander’s perk aan het publiek lieten zien. De kijkers waren enthousiast….

Na de zomervakantie, en dus na de Sint Nykster Merke zijn zowel in de Hobbywerkplaats als in de Creatheek de leden al weer aan de slag. Op de bekende dagen en avonden wordt er al weer driftig getimmerd, gezaagd, gebreid, gebeeldhouwd en geschilderd. Vijf nieuwe leden hebben zich sinds begin september al weer gemeld, we heten ze graag welkom bij de HWP en Creatheek. Onze slogan blijft “Veel voor weinig” .

Kunstroute in Sint Nyk groot succes.

Als onderdeel. van de Kunst en Keurroute Skarsterlân deden de Hobbywerkplaats en Creatheek zaterdag en zondag hun deuren open voor liefhebbers van kunst. Houten en stenen beelden, foto’s op groot formaat, schilderijen, keramiek, brei- borduur- en haakwerk, meubels en wat dies meer zij stonden opgesteld. Alle gemaakt door leden van de HWP en Creatheek. Zo’n vijfentwintig leden hadden hun bijdragen geleverd. Ook het hek van Jan en Tiny Buitenga’s tuin stond open, in die tuin  stonden beelden, schilderijen en wol-werk opgesteld. Bovendien liet, mede door het mooie weer van de laatste tijd, de tuin zich van zijn mooiste, bloeiende kant zien. Het mooie weer was ook verantwoordelijk voor de gestage stroom van belangstellenden die beide adressen aandeden. Over beide dagen kwamen meer dan 85 mensen beide lokaties bekijken. Onder hen mogelijk nieuwe leden? Straks, “na de Merke” gaan alle bestaande activiteiten weer op volle kracht door. Er is nog steeds ruimte voor nieuwe mensen. Zowel jong als oud, als je je mogelijkheden op creatief gebied eens wilt uitdiepen, en laat je daardoor niet beperken door hetgeen nu wordt aangeboden, neem eens contact op. De website hwpsintnyk.nl geeft je alle informatie.

Hieronder de foto’s van de expositie in de HWP, de CREATHEEK en in de tuin van Jan en Tiny Buitenga.

 

Kleien in de Creatheek….

Vanaf 1 februari wordt op de woensdagmorgen in de Creatheek met klei gewerkt. De groep is nog klein, maar een begin is er. Mocht je belangstelling hebben, loop eens binnen. Voor echte beginners is er zelfs klei aanwezig. Na enkele weken kun je je eerste kunstwerk in de Creatheek (laten) afbakken waarbij klei in steen verandert. Een kleurtje erbij? Kan ook. Dus iedere woensdag: Keramiek in de Creatheek…….

BREIEN NU OOK OP WOENSDAGMIDDAG (sept 2015)

door het grote succes van de dinsdagavondbreigroep is gebleken dat er behoefte was om ook overdag in groepsverband bijeen te komen. Vanaf deze week (16 september) is op woensdagmiddag de Creatheek hiervoor van 13.30 tot 15.00 uur geopend.

 

BEELDHOUWEN en HANDWERKEN (aug)

een groep van acht amateur-beeldhouwers begint op dinsdag 8 september ‘s-avonds om 19.30 uur ook aan hun avontuur onder de CREATHEEK. Dat zij hun hobby uitoefenen in de ruimte van de HWPlaats heeft te maken met de aard van hun werk, soms nogal stoffig. Coordinator voor het beeldhouwen is Harrie Jaspers, te bereiken via info@hwpsintnyk.nl

Ook op dinsdagavond 8 september 2015, ‘s-avonds om 19.30 uur (nieuwe begintijd) starten de dames die al voor de zomervakantie de CREATHEEK bevolkten weer met hun activiteiten. Vanaf nu iedere week!

ZONNEPANELEN (april)

Vandaag, vrijdag 24 april 2015 wordt de Hobbywerkplaats zelfvoorzienend op het gebied van electriciteit. Om in onze stroombehoefte van bijne 4000 kw/h per jaar te voorzien worden zonnepanelen geplaatst die diezelfde hoeveelheid in een jaar moeten kunnen opwekken.